APM0070 - LAICA Ravioli készítő fej PM20000 tésztagéphez
Egészséges ételek otthonról. A házi tésztának nincs is párja.
MŰSZAKI ADATOK:
3 tojásos” alap tészta recept:
Elkészítési idő kb. 30 perc |
Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket, amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig ameddig a kívánt vékony tésztát meg nem kapjuk.
Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani.
Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen.
![]() |
Mentés listába | |
---|---|
Meglévő listába: |
|
Új listába: |
|